Tigra ösztöndíjprogram a Selye gimnáziumban

Tigra ösztöndíjprogram a Selye gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnáziumban az idei tanév során immáron harmadszor került sor a Tigra ösztöndíjak odaítélésére. Ebben a tanévben is 10 diák részesülhetett ösztöndíjban, melynek keretében a megítélt támogatás mértéke diákonként 1000 euró.

A teljes összeget a budapesti székhelyű Tigra Kft. ajánlotta fel a gimnázium számára, az ösztöndíjak folyósításában a Király püspök Alapítvány nyújt segítséget a gimnázium számára.

A tanulók pályázatai az elmúlt tanévben elért eredményeiken, iskolai tevékenységükön, és tanulmányi előmenetelükön alapultak, az előző évekhez hasonlóan idén is kellett mellékelniük egy motivációs levelet az alábbi témában: „Mit gondolsz, hogyan befolyásolja majd szakmai pályafutásodat a ChatGPT és a hasonló mesterséges intelligencia alapú algoritmusok terjedése?”

A Tigra Kft. vezetősége a kiértékelés során különös figyelmet fordított a pályázati anyagok részeként leadott esszékre, amely a pályázó tanulóknak a mesterséges intelligencia jövőjével kapcsolatos konstruktív gondolatait tartalmazta.

Az idei tanévben pályázati anyagaik kiértékelése után a következő tanulók részesülnek az ösztöndíjban: Ďurčovič Ádám (VI.N), Bresztyák Jázmin (III.A), Žigová Boglárka (III.C), Ferenczi Bence (VII.N), Halász Sámuel (IV.A), Veres Zoltán Benedek (IV.A), Kovács Kristóf (IV.A), Pécsi Virág Veronika (IV.B), Marosi Botond Máté (IV.C), Vitálos Eszter Tünde (VIII.N)

Az elmúlt tanév díjazottjai számára egy további meglepetéssel is szolgált még a cég vezetése, hiszen 2023. október 6-án a tavalyi támogatási ciklus lezárásaként egész napos céglátogatásra invitálták a tanulókat. Ennek keretében röviden ismertették az elmúlt évtizedek fejlődéstörténetét, majd a cég jelenleg legnagyobb projektjének részleteibe is bepillantást engedtek – a magyarországi mentőszolgálat riasztási és nyilvántartási rendszere kifejlesztésének egyes részleteit mutatták be.

A tanulók számára nagy élményt jelentett élesben megtapasztalni egy sokmilliárdos forgalmat lebonyolító vállalat konkrét tevékenységét, illetve az egész országot érintő elektronikus szolgáltatás születésének folyamatát.

A Selye János Gimnázium ezúton is köszöni egykori diákja, Barsi László aktív hozzájárulását, aki a Tigra Kft. szakmai vezetőjeként évekkel ezelőtt kezdeményezte az ösztöndíjprogram megvalósulását, valamint szintén köszönjük Patterman Renáta HR-vezető közreműködését.

(Fonód Tibor, az ösztöndíjprogram koordinátora / Felvidék.ma)