A TIGRA a társadalmi kérdések körüli eszmecserék és a vitakultúra fejlődése iránt elkötelezett magyar informatikai nagyvállalatként lép be a podcast-térbe, azzal a céllal, hogy mi is hozzájáruljunk a tudás és információ megosztásához, az információk hátterének értelmezéséhez, a józan ésszel való közös gondolkodáshoz, s tegyük mindezt méltányos stílusban és nagy kíváncsisággal.

Készítünk podcastet a szűkebb informatikai szakmáról, az informatika társadalmi hatásairól, de foglalkozunk kevésbé szakmai, közéleti témákkal is, mint a környezetvédelem és a sport, beszélgetünk az életről, közéletről, közös dolgainkról, mindannyiunkat érintő nagy ügyekről és kérdésekről.

A TIGRA podcast házigazdája Szombathy Pál, magyar újságíró, publicista, televíziós műsorvezető. A Digi Sport Reggeli Start című műsorának főszerkesztője, műsorvezetője. Az 1990-es években a Magyar Televízió egyik vezető munkatársa, 2003 és 2006 között a Magyar Hírlap főszerkesztője. 2008-ban a zona.hu internetes magazin alapítója. 2020-ban az Index vezérigazgatója és főszerkesztője, majd 2022-től a 168 Óra főszerkesztője.