Korszerű utastájékoztatás

Korszerű utastájékoztatás

Több mint 400 millió forintos beruházás keretében történik az infokommunikációs rendszer kiépítése

Társaságunk a kivitelezőt sikeres közbeszerzési eljárás keretében három pályázó közül választotta ki, melynek eredményeként a legelőnyösebb és egyben legolcsóbb ajánlatot benyújtó budapesti székhelyű Tigra Kft. végezheti el a munkát. Papp László, társaságunk vezérigazgatója a projekt ismertetése kapcsán hangsúlyozta, hogy a közbeszerzés a lebonyolító cég szakszerű munkájának köszönhetően sikeres volt, annak eredménylét utólag senki nem vitatta.

A közbeszerzési eljárásban kiválasztott Tigra Kft. képviselője, Frisch Tamás elmondta: az infokommunikációs rendszer lehetőséget ad a járművek mozgásának, pillanatnyi helyzetének folyamatos kontrolljára, valós idejű adatok szolgáltatására az adatfeldolgozó rendszerek felé. Az internet/WAP alapú adatszolgáltatás gyors tájékozódást biztosít az utazóközönségnek a valós forgalmi helyzetről, egyben a forgalomirányítást is támogatja. Az utastájékoztató rendszer kiépítése 413 millió forintba kerül, ennek tíz százaléka az önrész. A fejlesztés három ütemben valósul meg: a kivitelező május végéig a Kőszeg és Csepreg térségében közlekedő autóbuszokat látja el a szükséges infokommunikációs eszközökkel, június 30-ig a szombathelyi helyi- és helyközi járműveket szerelik fel, majd augusztus végéig a megye többi városában is megtörténik a kijelzők telepítése, illetve valamennyi eszköz rendszerbe integrálása.

A beruházás része az Európai Unió által 90 százalékos mértékben támogatott, összességében több mint ötszázmillió forintos térségi infrastrukturális és intermodális közlekedési fejlesztésnek.

A tájékoztatót követően az infokommunikációs projektről szóló szerződést Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója és Vertán György, a Tigra kft. ügyvezető igazgatója a sajtó képviselőinek jelenlétében látta el kézjegyével.

Forrás: VasiVolán.hu