Dűlőre Futunk 2017. jótékonysági futóverseny

Dűlőre Futunk 2017. jótékonysági futóverseny

A Tigra Sportegyesület 2017. augusztus 26-án „Dűlőre futunk” 2017. elnevezéssel jótékonysági futóversenyt rendezett a Badacsony-hegy körül, melynek célja a jótékonyság mellett a szabadidősport és a Balaton-felvidék népszerűsítése volt.

A rendezvényre 450 futó és azok kísérői érkeztek szerte az országból. A váltó egyes szakaszait úgy alkottuk meg, hogy az első rövidebb szakasz családi váltók részeként a gyermekeknek is teljesíthető legyen. A 12 km-es távot egyéniben és két illetve három fős váltók tagjaként is lehetett teljesíteni.

A nevezési díjakból származó bevétel 100 %-át két szervezet részére ajánlottuk fel az eseményt követően, a helyi Tördemic Néptáncegyüttesnek és a Fogyatékosok Országos Diák,- Verseny és Szabadidősport Szövetségének, mindkét szervezet 800-800ezer Ft támogatásban részesült. A résztvevők által hozott használt, de még jó minőségű sportfelszereléseket pedig a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület tagjai kapták.

Az immár második alkalommal megrendezett eseményt a futásnak útvonalat biztosító mindhárom önkormányzat (Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Nemesgulács) természetbeli felajánlásokkal támogatta, a lebonyolítás sikerét pedig önkéntesek segítették.

A visszajelzések alapján a Dűlőre Futunk jótékonysági célú futás egy remek hangulatú közösségi program volt, ahol a pálya a futók elé tárta a Badacsony és a Káli-medence számos szépségét, dimbes-dombos kanyarokkal és gyönyörű panorámával a környező tanúhegyekre, valamint a Balatonra.

A rendezvény jótékonysági célja oly mértékben teljesült, hogy a résztvevők által befizetett nevezési díjak 100 %-át a támogatottak részére tudtuk átadni, és a támogatói felajánlásoknak köszönhetően nem kellett belőle rendezési költséget fizetnünk. A nevezési lista alapján nagyon sok futó vidékről érkezett az eseményre, a jó időnek és a kiegészítő programoknak is köszönhetően teljes hétvégére maradtak Badacsonyban.

A Tigra Kft. 350ezer Ft-tal támogatta az eseményt. A Tigra Sportegyesület tagjai önkéntes munkájukkal is segítették a rendezvény sikeres megvalósítását, mindamellett, hogy jó páran maguk is tejesítették a jótékonysági futás 12 km-es távját.